Ειδησεις ευβοια

Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή για τσιτσανόπιτα από την Εύβοια

Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή  για τσιτσανόπιτα από την Εύβοια
Δείτε την συνταγή για πίτα χωρίς φύλλο.

Η τσιτσανόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Μοιάζει με τυρόπιτα με τη διαφορά ότι δεν έχει φύλλο.

Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 6-7 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι (της αρεσκείας σας)
  • 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας baking powder
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά
  • Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε, για να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία
  • Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr