Δέος και συγκίνηση στην Εύβοια: Μικροί μαθητές ψάλλουν για τον Άγιο Νικόλαο στην Κάρυστο
Με ιδιαίτερο σεβασμό η Εύβοια τιμά την γιορτή του Αγίου ΝικολάουΣυγκινητικές εικόνες που αναμφισβήτητα κάνουν την Εύβοια περήφανη, σημειώθηκαν στην Κάρυστο όπου παιδιά της Εκτης Δημοτικού του 2ου δημοτικού σχολείου έψαλλαν το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου.
Στην δοξολογία έδωσαν το παρών οι μαθητές της Πέμπτης και της Εκτης δημοτικού 2ου δημοτικού σχολείου Καρύστου.
Οι μικροί μαθητές εν συνεχεία, μαζί με γονείς, λοιπούς συμπολίτες μας, τις πολιτικές και τις πολιτιακές αρχές του κόσμου αλλά και εκπροσώπους του κλήρου ακολούθησαν φυσικά την περιφορά της εικόνας του αγίου στους δρόμους της πόλης.
Ο Νικόλαος γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 270 και είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας από γονείς ευσεβείς και ευπόρους, έδρασε δε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284-304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286-305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Σε νεαρή ηλικία ο Νικόλαος έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας.
Όμως, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες.
Στη συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του ιερέα στα Πάταρα και στη συνέχεια με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων.
Από τη θέση αυτήν καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια.
Για το λόγο αυτόν συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή.
Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος, ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί, και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Μάλιστα, έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα.
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας, με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους, και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του, το 330 μ.Χ.
Μετά τον θάνατό του ονομάστηκε «Μυροβλύτης», καθώς σύμφωνα με την παράδοση της χριστιανικής θρησκείας, τα λείψανά του άρχισαν να αναβλύζουν Άγιο μύρο, όπως και άλλων αγίων.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr