Έτσι θα φτιάξεις τα διάσημα πετριώτικα τηγανόψωμα της Εύβοιας
Ειδησεις ευβοια

Έτσι θα φτιάξεις τα διάσημα πετριώτικα τηγανόψωμα της Εύβοιας

Τα ξακουστά τηγανόψωμα της Εύβοιας, έχουν πανεύκολη προετοιμασία χωρίς λάδια και τηγανίσματα.

Μια διάσημη ευβοιώτικη συνταγή είναι τα πετριώτικα τηγανόψωμα αλλά …ψητά.

Εχουν πανεύκολη προετοιμασία χωρίς λάδια και τηγανίσματα.

Υλικά για περ. 15 τηγανόψωμα:

½ λίτρο χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά αποξηραμένη
100 ml συμπυκνωμένο γάλα
5 κουτ. μεγάλες ελαιόλαδο
1 – 2 κουτ. μικρά αλάτι
300 γρ. τυρί φέτα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περ. 700 – 800 γρ.)
Ρίγανη για το σερβίρισμα
Παρασκευή:

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 360 βαθμούς (πάνω – κάτω)

Σε λεκάνη βάζουμε το νερό και τις μαγιές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένη σε μικρά κυβάκια (ή με το χέρι) τη φέτα. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να γίνει ένας χυλός ούτε αραιός, ούτε σφιχτός…

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό για 15 λεπτά.

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε 1 μικρή κουτάλα χυλό και με την κουτάλα τον απλώνουμε. Κάνουμε το ίδιο στις άλλες 3 γωνίες του ταψιού και στο τέλος ρίχνουμε 1 κουτάλα χυλού στο κέντρο.

Ψήνουμε για περ. 10 – 15 λεπτά (θα πρέπει να πάρουν εκείνο το χρυσοκαφέ χρώμα) και σερβίρουμε ρίχνοντάς τους λίγη ρίγανη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr