Τις παραδόσεις των προγόνων τους τίμησαν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι του Ταξιάρχη Ευβοίας.
Χθες στη πλατεία του χωριού μικροί και μεγάλοι αναβίωσαν το έθιμο “Βάρβαρα” .
Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου είχαν ετοιμάσει εκλεκτά εδέσματα (μικρασιάτικης συνταγής), ενώ προσέφεραν ρακόμελο και ζεστό τσάι σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την αποψινή εκδήλωση.
Βάρβαρα ή Βαρβάρα για καλοτυχία και ευρωστία
Αργότερα οι Μικρασιάτες συνέχισαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μικράς Ασίας και σχετίστηκε με την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας (4 Δεκεμβρίου) και την βοήθεια της να γλιτώσουν από της μολυσματικές ασθένειες της εποχής.
Ενα έθιμο για καλοτυχία και ευρωστία.
Τα συστατικά της συνταγής είναι στάρι, όσπρια, ξηροί καρποί, σταφίδες και μυρωδικά.
Η φωτιά στα καζάνια θα ανάψει από νωρίς, το στάρι θα βράσει και θα προστεθούν τα φασόλια, τα ρεβίθια τα κουκιά, οι σταφίδες η ζάχαρη και το καβουρδισμένο σουσάμι.
Συμπληρώνετε αμύγδαλα και καρύδια, λίγο καβουρδισμένο αλεύρι για να δέσει ο χυλός και κανέλα για άρωμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr