
Ειδησεις ευβοια
Εύβοια: Έτσι γιόρτασαν τον Άγιο Ανδρέα στο Νομό
Η Εορτή του Αγίου Ανδρέου στην Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.Την μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου τίμησε η ολογάνθρωπη ενορία του Πολυποτάμου – Στυρέων επαρχίας Καρύστου όπου με την ευκαιρία της εορτής στον φερώνυμο ιερό ναό τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σερεφείμ και συνιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου τους οποίους πλαισίωσαν οι Πανοσ Αρχιμ Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου π.Γεράσιμος Παρίσης π. Πορφύριος Γιαννάκης εφημέριος του ιερού ναού και ο Πρωτοπρ Στυλιανός Πεταχτής.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.αναφέρθηκε δια τα προεόρτια της εορτής της Γεννησεως του Χριστου και στην προετοιμασια των πιστών για την βίωση του μηνύματος που αποτελεί η εορτή για την σωτηρία των πιστών.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε για τον τιμώμενο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο και μιμητή του πάθους δια του σταυρικού θανάτου.
Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος οι κάτοικοι της ενορίας του Πολυποτάμου και της ευρύτερης περιοχής των Στυρέων.
Φωτογραφίες Ιωάννης Μπουγιούκος.





Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr