Εύβοια: Μεγάλη προσοχή αν δείτε Φλαμίνγκο – Τι να κάνετε
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μεγάλη προσοχή αν δείτε Φλαμίνγκο – Τι να κάνετε

Ολοένα και συχνότερες είναι οι εμφανίσεις φλαμίνγκο στην Εύβοια.

Τις προάλλες, άφωνοι έμειναν μικροί και μεγάλοι σε ξενοδοχείο της Εύβοιας, όταν είδαν μπροστά τους ένα εντυπωσιακό φλαμίνγκο.

Τα εντυπωσιακά πτηνά  έχουν παρασυρθεί από τον αέρα και έχουν χάσει το σμήνος τους.

Όπως ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του στο facebook ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, Βασίλης Γκότσης, αφού το συμπαθές πτηνό έλαβε φροντίδα και τροφή για τρεις μέρες, όντας σε καλύτερη φυσική κατάσταση αναχώρησε για την Αθήνα κι από εκεί για το Μεσολόγγι όπου θα ενωθεί με κοπάδι.

Οι Αλυκές Κοπανά είναι ο τόπος που ξαπόστασαν για λίγο φλαμίνγκο, τα οποία τράφηκαν, χάρηκαν τον Ευβοϊκό και στη συνέχεια συνέχισαν το ταξίδι τους.

Προσοχή για τα μοναχικά φλαμίνγκο

Την παρατήρηση πως αρκετά μοναχικά φλαμίνγκο έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε παραλιακές περιοχές προσώρησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και παρέχει μια σειρά από συμβουλές.

Flamingo Alert:

Αυτές τις ημέρες δεχόμαστε πολλά μηνύματα για μοναχικά Φοινικόπτερα (Φλαμίνγκο) σε παραλιακές περιοχές. Είναι η εποχή που πολλά Φοινικόπτερα εγκαταλείπουν τους τόπους αναπαραγωγής τους σε αναζήτηση περιοχών με καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες για τροφή.
Τα Φοινικόπτερα ταξιδεύουν συνήθως σε οικογενειακές ομάδες ή ολιγομελή κοπάδια και οι μετακινήσεις τους μπορεί να είναι μικρές, π.χ. μεταξύ γειτονικών υγροτόπων, ή και μεγαλύτερες μεταξύ των μεσογειακών χωρών.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, κάποια από τα νεαρότερα άτομα που είναι ίσως πιο αδύναμα ή αποπροσανατολίζονται λόγω απειρίας, ξεκόβουν από το κοπάδι και εμφανίζονται σε… απρόσμενα μέρη.

Aς θυμηθούμε λοιπόν ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε σε περίπτωση που εντοπίσουμε ένα μοναχικό Φοινικόπτερο:

– Δεν το ταΐζουμε: όσο ταλαιπωρημένο κι αν φαίνεται. Τα Φοινικόπτερα (και γενικότερα τα άγρια πουλιά) δεν τρώνε ό,τι τρώμε εμείς, ούτε πρέπει να ενθαρρύνονται να τσιμπάνε από το χέρι μας.
– Δεν το ενοχλούμε: για να βρίσκεται κοντά μας και όχι μαζί με την οικογένειά του, το πουλί θα είναι πιθανά είτε εξαντλημένο, είτε αποπροσανατολισμένο. Συνεπώς, η παρουσία μας ενδέχεται να το τρομάξει και να του προκαλέσει περισσότερο στρες.
-Το παρακολουθούμε από απόσταση και, αν διαπιστώσουμε ότι είναι τραυματισμένο, καταβεβλημένο ή ανήμπορο να πετάξει, τότε ενημερώνουμε άμεσα το πλησιέστερο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

</div>

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr