Ο λιμένας βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της χώρας και αποτελεί κατάλληλο κόμβο σύνδεσης της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας ως και τη Μακεδονία με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Λιμένας Κύμης: Ενδεχόμενη σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας
Επίσης, θα μπορούσε να συνδέσει την Ελλάδα με την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Μαύρη θάλασσα και να αποτελέσει σταθμό στον άξονα Λισαβόνα – Κασπία Θάλασσα που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για την μετακίνηση από την Αθήνα προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αν γινόταν χρήση του λιμένα της Κύμης ως ενδιάμεσο σταθμό, θα εξοικονομούνταν πολύτιμος χρόνος, περίπου 7 με 9 ωρών. Η αξιοποίηση του λιμένα της Κύμης, θα αποτελέσει σταθμό για την τοπική οικονομία και όχι μόνο, δεδομένου ότι μια νέα λιμενική εγκατάσταση στον κεντρικό άξονα της Ελλάδας θα αποσυμφορήσει και τον Πειραιά.
Η σημαντική γεωγραφική θέση του λιμένα Κύμης
Η γεωγραφική θέση που κατέχει ο λιμένας Κύμης, τον καθιστά ως τον κινητήριο μοχλό σύνδεσης της κεντρικής Ελλάδος με το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την Αλεξανδρούπολη, την Τουρκία και τις παρευξείνιες χώρες, καθώς περιορίζει τον χρόνο και το κόστος μετακίνησης και εξασφαλίζει την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.
Δημιουργεί προϋποθέσεις οικονομικής, τουριστικής, πολιτιστικής ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών, ενώ μειώνει σημαντικά τον θαλάσσιο χρόνο ταξιδιού σε σχέση με τους λιμένες Λαυρίου, Ραφήνας και Πειραιά.
Σύμφωνα με τις μελέτες του έργου, θα γίνει καταγραφή όλων των προβλεπόμενων, εντός της επόμενης 25ετίας, δραστηριοτήτων και αναγκών λιμενικής εξυπηρέτησης που θα πρέπει να ικανοποιεί ο Λιμένας Κύμης.
Επίσης θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις οικονομοτεχνικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr