Λουόμενοι ανέφεραν ότι τις τελευταίες μέρες στις παραλίες της Δάφνης και των Πολιτικών, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, υπάρχουν πάρα πολλές τσούχτρες στη θάλασσα.
Οι μέδουσες είναι πλαγκτονικοί οργανισμοί, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των κοιλεντερωτών, υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο το οποίο περιβάλλει την κοιλότητα που σχηματίζεται κάτω από την ομπρέλα τους) και σκυφόζωων (που δεν έχουν κράσπεδο (σκυφομέδουσες).
Ζουν σε ομάδες και το τσίμπημά τους προκαλεί κνησμό και παράλυση της λείας τους. Τρέφονται με μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν, τα οποία συλλαμβάνουν με τα πλοκάμια τους.
Την κοινή μέδουσα, η οποία ζει στο Αιγαίο και στο Κρητικό πέλαγος, ο ελληνικός λαός την ονομάζει σαλούφα ή αλλιώς τσούχτρα, επειδή μόλις ακουμπήσει το ανθρώπινο σώμα, εκκρίνει ένα υγρό το οποίο προκαλεί τσούξιμο και κνησμό.
Το πρόβλημα με τις μωβ μέδουσες
Πέρυσι πολλές περιοχές της Εύβοιας αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις λεγόμενες μωβ μέδουσες.
Μάλιστα οι ειδικοί ουκ όλίγες φορές είχαν προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται για μία κοινή μέδουσα της οποίας το τσίμπημα μπορεί να γιατρευτεί με αμμωνιά αλλά θέλει ειδική μεταχείριση.
Για την ώρα φέτος δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ευβοϊκό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr