Το μελομακάρονο είναι ένα μαλακό και αφράτο κουλουράκι που φτιάχνεται από αλεύρι, ελαιόλαδο, μέλι και μπαχαρικά, βουτηγμένο σε σιρόπι με μέλι, κανέλα και πασπαλίζεται με καρύδια.
Η ιστορία του μελομακάρονου ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα, όπου υπήρχε ένα παρόμοιο γλυκό που ονομαζόταν μέλιτα. Τα μέλιτα ήταν κουλουράκια από αλεύρι και μέλι που ψήνονταν στο φούρνο και σερβίρονταν σε εορταστικές περιστάσεις, όπως γάμοι, γενέθλια και θρησκευτικές τελετές. Τα μέλιτα θεωρούνταν ένα σύμβολο ευημερίας και ευτυχίας, καθώς το μέλι ήταν ένα πολύτιμο και θρεπτικό τρόφιμο.
Το μελομακάρονο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της ελληνικής κουζίνας, και ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου συμβολίζει τη γέννηση του Χριστού, το φως και τη ζωή.
Ποιο ήταν το καλύτερο μελομακάρονο;
Την Δευτέρα (4/12), στο ΚΑΠΗ της τοπικής κοινότητας Πολιτικών, η ΔΗΚΑΔΙΜΕ διοργάνωσε διαγωνισμό μελομακάρονου.
Όλα τα μελομακάρονα ήταν φανταστικά αλλά ένα αναδείχτηκε κορυφαίο.
Διαγωνιζόμενοι, κριτές και η κυρία Ευαγγελία έκαναν την όμορφη εκδήλωση λίγες μέρες πριν το άναμμα του δέντρου που θα γίνει στην πλατεία με πολλές πολλές εκπλήξεις, την Κυριακή στης 6 το απόγευμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr