Χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι και πολλοί κάτοικοι του λεκανοπεδίου κάθε Σαββατοκύριακο, επισκέπτονται την Εύβοια και τρώνε όστρακα του Ευβοϊκού σε ψαροταβέρνες.
Ο Δημήτρης Πάφρας, υποψήφιος διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA για την αλιεία των μαργαριταριών.
Ο υποψήφιος διδάκτωρ έχει αντικείμενο μελέτης την διερεύνηση της γεωλογίας, αλιείας και της οικολογίας του μαργαριτοφόρου οστράκου.
Το όστρακο που περιέχει μαργαριτάρι
«Είναι ένα όστρακο που ευδοκιμεί και στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, το οποίο μέσα εμπεριέχει μαργαριτάρια. Είναι συγκεκριμένο το είδος του οστράκου που περιέχει μαργαριτάρια, το στρειδόχτενο», εξήγησε ο κ. Πάφρας.
Επιπλέον, μέσω του διδακτορικού του κ. Πάφρα μετριέται ο πληθυσμός που υπάρχει στο βυθό της θάλασσας, με απώτερο σκοπό να γίνει μία μελέτη και να γίνει ένα νέο είδος που θα βοηθήσει τους αλιείς.
Όπως εξήγησε ο μελετητής για να εκτιμηθεί η αξία ενός μαργαριταριού λαμβάνονται υπόψιν πολλοί παράγοντες, όπως είναι το μέγεθός του, η λαμπρότητά του και το βάρος του.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr