Εύβοια: Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών την 25η Μαρτίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών την 25η Μαρτίου

Τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στα σχολεία της Εύβοιας αλλά τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών;

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία μας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η οποία ρυθμίζει θέματα για το τρέχον σχολικό έτος.

25η Μαρτίου: Τι συμβαίνει με τις απουσίες

Απουσία μαθητή από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.

«Κατά την παραμονή της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα ΕΠΑ.Λ, στα Γυμνάσια Ε.Α.Ε., στα Λύκεια Ε.Α.Ε., στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών», αναφέρει η υπουργική απόφαση.

Όσον αφορά την παρουσία των μαθητών στις εκδηλώσεις η απόφαση ορίζει «Απουσία μαθητή από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους». Όπως προέβλεπε η σχετική περυσινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας:

Στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την παραμονή της επετείου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019Υ.Α. (Β’ 2005). Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων, τη σύνθεση τμημάτων, τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρελάσεις κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες δημοτικές αρχές.

Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες.

Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας/Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr