Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης στην Εύβοια είναι, η προβολή των λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Ε.O.T. για την ανάδειξη των ειδικών βιώσιμων μορφών τουρισμού, όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός, η γαστρονομία και ο οινοτουρισμός.

Το πρόγραμμα των Τούρκων

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης στην Εύβοια, ταξίδεψαν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα και συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας, Δήμητρα Μπάμπαλη μετέβησαν από τον Δ.Α.Α. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στη Ραφήνα, όπου και επιβιβάστηκαν στο καράβι για το Μαρμάρι.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού εξοικείωσης είχε ως ακολούθως:

  • Περιήγηση, με φουσκωτό σκάφος, στον νότιο Ευβοϊκό και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών.
  • Επίσκεψη και οινογνωσία στο Κτήμα Τριανταφύλλη, στο Κτήμα Montofoli και στο Κτήμα Avantis.
  • Επίσκεψη στο πρότυπο εργαστήριο ζυμαρικών Dardouma Family και παρακολούθηση παρασκευής ζυμαρικών.
  • Επίσκεψη στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Avalona και παρακολούθηση παρασκευής γλυκών
  • Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Αρτάκης (Σύλλογος Απανταχού Αρτακηνών Κυζικηνών).

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης κατά τη διάρκεια της 3ήμερης διαμονής τους στην Εύβοια απόλαυσαν και ενθουσιάστηκαν με την τοπική γαστρονομία και επέστρεψαν οδικώς στην Αθήνα ώστε να γνωρίσουν ότι, η Εύβοια, είναι προσβάσιμη και οδικώς.