Η εκκλησία χρονολογείται ότι χτίστηκε το 1280 με 1300 από τεχνίτες που έστειλε ο αυτοκράτορας.
Κάθε χρόνο λοιπόν… ανήμερα της Παναγίας γίνεται η θεία λειτουργία και παράλληλα γίνεται στο προαύλιο του ναού γαστρονομικό γεγονός (στιφάδο), το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να φιλοξενήσει κόσμο από τα γύρω χωριά αλλά και επισκέπτες από την Αθήνα
- 2 τόνοι και 250 κιλά κρεμμύδια
- 2 τόνοι και 200 κιλά τομάτα
- 2 τόνοι και 700 κιλά κρέας
- 300 κιλά ελαιόλαδο
- 600 κιλά κρασί
Το στιφάδο φτιάχνετε με σιγανό βράσιμο σε φωτιά με ξύλα, κάτι που του δίνει ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά.
Το κάθε καζάνι βγάζει γύρω στις 50 μερίδες.
Η διαδικασία είναι να μπει πρώτα το μοσχάρι στης 5 το πρωί και να βράσει χωρίς να έχουμε ρίξει τίποτα από υλικά… μόλις τραβήξει τα υγρά, το σοτάρουμε με λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, έπειτα το σκόρδο, την ντομάτα και το κρασί με τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι) στο τέλος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr