Ειδησεις ευβοια

Η Εύβοια τιμά σήμερα Φλώρο και Λιάσκο – Ποιοι είναι οι δύο διακεκριμένοι Ευβοείς

Η Εύβοια τιμά σήμερα Φλώρο και Λιάσκο – Ποιοι είναι οι δύο διακεκριμένοι Ευβοείς
H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, θα τιμήσουν τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό ε.α Κωνσταντίνο Φλώρο και τον π. Υφυπουργό-Βουλευτή και τ. Πρόεδρο Δ.Σ του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο, σε ειδική εκδήλωση για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο.

Σήμερα η εκδήλωση τιμής σε δύο διακεκριμένους Ευβοείς από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκιδέων.

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, θα τιμήσουν τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό ε.α Κωνσταντίνο Φλώρο και τον π. Υφυπουργό-Βουλευτή και τ. Πρόεδρο Δ.Σ του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο, σε ειδική εκδήλωση για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε Εύβοιας (Λ.Χαϊνά 93, Χαλκίδα).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 24 Ιουνίου 1961. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 για να αποφοιτήσει ως ανθυπολοχαγός Πεζικού τέσσερα χρόνια αργότερα.

Αφού πέρασε τις εκπαιδεύσεις που προβλέπονται για τους στρατιωτικούς, το 1986 επελέγη να υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του στρατού ξηράς και το 1989 εκπαιδεύτηκε στα καθήκοντα του υποβρυχίου καταστροφέα.

Το 2000 τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών, αφού το 1999 είχε φοιτήσει στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και είχε τοποθετηθεί διοικητής λόχου σε αρκετές στρατιωτικές μονάδες.

Το 2003 τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ ως επιτελής και το 2004 τοποθετήθηκε στην θέση του διοικητή στην έβδομη Μονάδα Αμφίβιων Καταστροφών.

Τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ το 2009 στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων. Το 2012 διορίστηκε διοικητής της δεκάτης τρίτης διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων και το ίδιο έτος προήχθη στον βαθμό του ταξιάρχου.

Τον Μάρτιο του 2014 ανέλαβε την θέση του διευθυντή της διοίκησης επιχειρήσεων του ΓΕΣ. Τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους ανέλαβε διευθυντής Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ και προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου. Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, προήχθη σε αντιστράτηγο, έγινε υπαρχηγός και το 2020 ανέλαβε αρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Οι σπουδές του αφορούν τις διεθνείς σχέσεις.[2] Στις 12 Ιανουαρίου 2024, με τη λήξη της θητείας του σε αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αποστρατεύτηκε με το βαθμό του στρατηγού, και το αξίωμα του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ποιος είναι ο Αναστάσιος Λιάσκος

Ο Αναστάσιος Λιάσκος είναι Πρόεδρος ΔΣ Πολεμικού Μουσείου και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και εργάστηκε ως οικονομολόγος και σύμβουλος ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Ανέπτυξε έντονη Πολιτική  Δραστηριότητα και διετέλεσε: 

  • 1986 – 1989 : Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Λιοσίων (Ίλιον), Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
  • 1989 – 1993 : Νομάρχης Σερρών
  • 2000 – 2009 : Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας
  • 2001 –  2004: Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας
  • 2004 – 2006 : Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης
  • 2004 – 2009 : Μέλος των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διακομματικής Επιτροπής Φιλίας με Κοινοβούλια άλλων χωρών
  • 2012 – 2015 : Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού

Δραστηριοποιείται έντονα με την Τέχνη, τον Πολιτισμό, την Ιστορία και για 35 και πλέον χρόνια, ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη και τη συλλογή κειμήλιων της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Η συλλογή του με πάνω από 6.000 κειμήλια που απεικονίζουν την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, περιλαμβάνει πρωτότυπο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, εφημερίδες, λιθόγραφα, στολές,κράνη,παράσημα,ξίφη, διάφορα αντικείμενα και όπλα του ελληνικού στρατού και των κατά καιρούς συμμάχων και αντίπαλων στρατών.

  •       Περίοδος Ορλωφικών 1770
  •       Επανάσταση 1821
  •       Περίοδος Καποδίστρια – Όθωνα
  •       Κρητικές επαναστάσεις και πόλεμος 1897
  •       Μακεδονικός αγώνας
  •       Α’ και Β’ Βαλκανικοί πόλεμοι
  •       Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
  •       Μικρασιατική εκστρατεία
  •       Β’  Παγκόσμιος Πόλεμος
  •       Εκστρατευτικά Σώματα Μέσης Ανατολής
  •       Εθνική αντίσταση
  •       Εμφύλιος πόλεμος
  •       Πόλεμος Κορέας

Το 1995 δημιούργησε το πρώτο Ιστορικό Εθνικό Μουσείο στο Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων Εύβοιας, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Το 2018 δημιούργησε το δεύτερο Ιστορικό  Πολεμικό Μουσείο στη Ζάκυνθο, το μοναδικό στην Ελλάδα, με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις (διοράματα) των 3 σημαντικότερων πολέμων του 20ου Αιώνα, το  οποίο   εγκαινιάστηκε  από τον  π. πρόεδρο  της  Ν.Δ., κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Έχει διοργανώσει και συνδιοργανώσει  πλήθος  ιστορικών εκθέσεων σε όλη την Ελλάδα, τις ιστορικές εκθέσεις της Βουλής των Ελλήνων, ενώ κειμήλια της συλλογής  του, έχουν εκτεθεί σε σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά αφιερώματα και εκδηλώσεις .

 Έχει γράψει τέσσερα ιστορικά βιβλία:

«Νομός Σερρών – Πρόσκληση Γνωριμίας» (1993)

«Αγώνες και Άρματα» (2005),

«Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα» (2008)

«Πολεμώντας από το Καλπάκι έως τη Μέση Ανατολή 1940-44» (υπό έκδοση).

Είναι αθλητής σκοπευτής, ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Πρόεδρος των Σκοπευτικών Ομίλων Ευβοίας, Σερρών και Καβάλας.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Τετράδη, Επιχειρηματία και Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι πατέρας 3 παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr