Κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα για ένα 48ωρο στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα για ένα 48ωρο στην Εύβοια

Από απόψε έως και την Τετάρτη 2 Απριλίου, η Εύβοια θα επηρεαστεί από μια σειρά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην Εύβοια έως την Τετάρτη με πιθανότητα πλημμυρών, κυρίως στα νότια και ανέμους  έως 7 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη σελίδα στο facebook Προγνώσεις για την Εύβοια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι επικίνδυνες και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Εύβοια: Αναλυτικά ο καιρός έως και την Τετάρτη

Τρίτη 1 Απριλίου 2025: Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα γίνει πιο “σπαστός”, αλλά οι βροχοπτώσεις θα παραμείνουν τοπικά έντονες. Οι άνεμοι θα είναι πιο ασθενείς (βόρειοι, 4-6 μποφόρ) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025: Από τα ΒΑ, θα έρθει νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι πιο ποτιστικού τύπου, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα εξασθενήσει και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και ορεινά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατήσει πιο ήπιος καιρός.

Προειδοποίηση: Λόγω της μεγάλης ποσότητας βροχής και της πιθανότητας πλημμυρικών φαινομένων, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή. Οι χαλαζοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές, ενώ οι χείμαρροι μπορεί να φουσκώσουν από την αυξημένη βροχόπτωση.

Διήμερο με καταιγίδες

Διήμερο με ισχυρές βροχές και κατά τόπους επικίνδυνες καταιγίδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από το πρωί της Δευτέρας. Η ΕΜΥ προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία να βάζει στο «μάτι» και την Αττική.

Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Δευτέρας στο νότιο Αιγαίο θα σχηματιστεί ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο κινούμενο προς τα βόρεια θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες περίπου για ένα 48ωρο. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις Κυκλάδες, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά επικίνδυνα από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Εύβοια και από το  βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας – Χίου).

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Τρίτη.

Πάντως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του open, κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη οι βροχές είναι ευργετικές και ας φαίνονται ακραίες.

Το έκτακτο δελτίο για την καοκοκαιρία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά επικίνδυνα:

  • Στις Κυκλάδες από το μεσημέρι της Δευτέρας (31-03-25) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (01-04-25).
  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας – Χίου) από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (31-03-25) έως και το απόγευμα της Τρίτης (01-04-25).
  • Στα Δωδεκάνησα την Τρίτη (01-04-25) από τις πρώτες πρωινές έως και τις βραδινές ώρες.
  • Στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (31-03-25) έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (01-04-25).
  • Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις πρώτες ώρες της Τρίτης (01-04-25) έως και το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Αύριο Τρίτη, θα επιμείνει αυτό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με έμφαση τις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο βορειοδυτικά.

Τα φαινόμενα θα φθάσουν μέχρι και την περιοχή της Χαλκιδικής. Εκεί τα φαινόμενα θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται ο όγκος του νερού εντός 24ωρου να ξεπερνάει ακόμα και τους 120 τόνους νερού το στρέμμα, που σημαίνει ότι είναι τιμές που μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμυρικά επεισόδια.

Την Τετάρτη, θα αρχίσει να απομακρύνεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας, να περιορίζεται προς το ανατολικά Αιγαίο όμως θα εμφανίσει μεγάλη ένταση προς τα νησιά του ανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι πιο βελτιωμένος για να οδηγηθούμε σε μια νέα κακοκαιρία Παρασκευή και το Σάββατο που θα δώσει αντίστοιχα φαινόμενα για ένα ακόμη 24ωρο.

Παρασκευή και Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά με μποφόρ αλλά κυρίως βροχές.

Τα φαινόμενα αυτά έχουν ένταση και μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα γιαυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr