
Καθαρά Δευτέρα στην Εύβοια: Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα θαλασσινά για το Σαρακοστιανό τραπέζι
Στο ψαράδικο Παναγιώτης Γκόρος στο Αλιβέρι Ευβοίας!Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς σήμερα το πρωί στο καλύτερο ιχθυοπωλείο της Εύβοιας.
Πρόκειται για το ψαράδικο Παναγιώτης Γκόρος στο Αλιβέρι που διαθέτει τα καλύτερα θαλασσινά, όστρακα, χταπόδια, γαρίδες, καραβίδες, σουπιές, όλα φρέσκα λόγω της ημέρας!
Και φυσικά πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς γιαυτό και αποτελεί την πρώτη επιλογή των καταναλωτών.
Το ιχθυοπωλείο Γκόρος θα το βρείτε στο κέντρο του Αλιβερίου και εκεί θα σας υποδεχτεί με το χαμόγελο του ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης Γκόρος!
Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα
Καθαρά Δευτέρα, η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, και η παράδοση επιβάλλει ένα τραπέζι γεμάτο με νηστίσιμα εδέσματα. Θαλασσινά, λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, ελιές, τουρσιά και όσπρια κάνουν τα Κούλουμα νόστιμα και τη Σαρακοστή να προβλέπεται λαχταριστή Το Μαμα Πεινάω σας εύχεται Καλά Κούλουμα και σας συμβουλεύει πώς να επιλέξετε τα υλικά για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Ταραμάς: Για λόγους νοστιμιάς και ποιότητας είναι προτιμότερο να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική ταραμοσαλάτα ή και διάφορους άλλους μεζέδες με βάση τον ταραμά. Προτιμάμε να αγοράσουμε λευκό ταραμά που είναι ποιοτικά ανώτερος από τον ροζ και χωρίς χρωστικές ουσίες. Πρέπει να έχει ευχάριστη και όχι έντονη οσμή και χρώμα ομοιόμορφο που κυμαίνεται από το λευκό ως και το ανοιχτό καστανό. Καλό είναι να αποφύγουμε τον λεγόμενο ταραμοπολτό ο οποίος είναι αναμεμειγμένος με αμυλούχες ουσίες.
Θαλασσινά και όστρακα: Τα φρέσκα όστρακα και κυρίως τα θαλασσινά έχουν απίστευτη γεύση και σημαντική διατροφική αξία. Ωστόσο είναι αρκετά ευπαθή και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά πώς τα επιλέγουμε. Το χταπόδι, οι σουπιές, τα θράψαλα και τα καλαμάρια πρέπει να έχουν δέρμα συμπαγές, ελαστικό και γυαλιστερό, με τις βεντούζες και τα πλοκάμια τους να είναι αρκετά σκληρά, και φυσικά να μυρίζουν θάλασσα. Οι αστακοί, οι γαρίδες, οι καραβίδες και τα καβούρια θα πρέπει να είναι ζωντανά, δηλαδή να κινούν τα πόδια και τις κεραίες τους, να έχουν γυαλιστερό κέλυφος, χωρίς μαύρες κηλίδες στο κεφάλι τους ή μελανά σημεία και να ευωδιάζουν θάλασσα.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr