
Ειδησεις ευβοια
Μαγειρέψτε το ξακουστό αρνάκι στιφάδο της Εύβοιας
Αλλη μια διάσημη συνταγή της ΕύβοιαςΜια πολύ ωραία ιδέα για μαγειρικές αυτό το σαββατοκύριακο είναι η διάσημη συνταγή της Εύβοιας για στιφάδο με κρεμμυδάκια και αρνάκι.
Μαγειρεμένο όπως το στιφάδο, αυτό το αρνάκι αποκτά τη γλύκα του κρεμμυδιού και μελώνει.
Υλικά
Μερίδες: 4
1.500 γρ. αρνάκι από σπάλα, κομμένο σε κομμάτια-μερίδες
500 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
* Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με κρεμμυδάκια, πρώτα σκουπίζουμε καλά το κρέας.
* Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
* Ρίχνουμε λίγο νερό, τόσο ώστε να μισοκαλύψει το κρέας, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
* Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
* Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
* Ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
* Ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
* Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
* Διαλύουμε τον πελτέ σε 150 ml νερό και τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
* Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με το ζουμί τους και συμμαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr