Μια πολύ ωραία ιδέα για μαγειρικές αυτό το σαββατοκύριακο είναι η διάσημη συνταγή της Εύβοιας για στιφάδο με κρεμμυδάκια και αρνάκι.
Μαγειρεμένο όπως το στιφάδο, αυτό το αρνάκι αποκτά τη γλύκα του κρεμμυδιού και μελώνει.
Υλικά
Μερίδες: 4
1.500 γρ. αρνάκι από σπάλα, κομμένο σε κομμάτια-μερίδες
500 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
* Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με κρεμμυδάκια, πρώτα σκουπίζουμε καλά το κρέας.
* Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
* Ρίχνουμε λίγο νερό, τόσο ώστε να μισοκαλύψει το κρέας, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
* Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
* Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
* Ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
* Ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
* Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
* Διαλύουμε τον πελτέ σε 150 ml νερό και τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
* Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με το ζουμί τους και συμμαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr