Ειδησεις ευβοια

Μαργαριτάρια στην Εύβοια: Έτσι γίνεται η αναπαραγωγή μαργαριτοφόρου οστράκου στo νησί

Μαργαριτάρια στην Εύβοια: Έτσι γίνεται η αναπαραγωγή μαργαριτοφόρου οστράκου στo νησί
Ο Ευβοϊκός κόλπος προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μαργαριτοφόρων οστράκων.

Ο Δημήτρης Πάφρας, υποψήφιος Διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας και Αλιευτικής Δύναμης «αποκαλύπτει τα μυστικά» της αναπαραγωγής μαργαριτοφόρου οστράκου στην Εύβοια.

Ο Ευβοϊκός κόλπος προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μαργαριτοφόρων οστράκων.

Ο Υποψήφιος Διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας και Αλιευτικής Δύναμης, μίλησε στο Mega για την πρώτη ολιστική μελέτη που αφορά το μαργαριτοφόρο όστρακο από την ομάδα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως εξήγησε το μαργαριτοφόρο όστρακο είναι ένα όστρακο που υπάρχει στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου.

«Όταν λέμε ότι ένα όστρακο είναι μαργαριτοφόρο εννοούμε πως μπορεί να παράξει μαργαριτάρι. Η διαδικασία όταν λέμε ότι ένα φυσικό μαργαριτάρι δημιουργείται μέσα στο όστρακο είναι όταν ένα ξένο σώμα, εισχωρήσει. Αν μπει ένας κόκκος άμμου για παράδειγμα, μετά από καιρό θα γίνει μαργαριτάρι. Μετά από χρόνια, δημιουργείται το μαργαριτάρι μέσα. Για να δημιουργηθεί ένα μανιτάρι θέλει 5 χρόνια αλλά για το συγκεκριμένο χρειάζονται 3-5 χρόνια. Πλέον, θα μπορεί να αλιεύεται και από τους ψαράδες».

Σε σχέση με τις μελέτες που έγιναν, είπε πως μελέτησαν την παραγωγή του συγκεκριμένου οστράκου και επίσης έγινε καταγραφή και ώστε να διαπιστωθούν πόσα είναι τα αποθέματα αλλά και το κέρδος από αυτά.

«Οι τιμές είναι ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα, τη διαύγεια, το βάρος. Ήδη έχει ξεκινήσει και αλιεύεται. Το όστρακο αυτό τρώγεται και είναι πολύ νόστιμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr