Μια από τις καλύτερες και φημισμένες συνταγές της Εύβοιας είναι ο τραχανάς ιδανικός για χειμώνα και καλοκαίρι.
Η καταγωγή αυτού του ζυμαρικού χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ο Απίκιος, ο Ρωμαίος που του αποδίδεται το βιβλίο «De re coquinaria», φαίνεται πως ήταν καλοφαγάς και πολύ δραστήριος μάγειρας στην εποχή του, τον 1ο μ.Χ. αιώνα δηλαδή.
Τραχανάς Ευβοίας:
Υλικά
- 1-1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κιλό αλεύρι άσπρο
- 4 κουταλιές αλάτι
- 1 κιλό περίπου γάλα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, κόβουμε κομματάκια και τα απλώνουμε το βράδυ να στεγνώσουν.Το πρωί τα τριβουλιάζουμε με τα χέρια μας και μετά τα περνάμε από κόσκινο τρυπητό και βγαίνουν μικρά κομμάτια.Τα απλώνουμε στον ήλιο να ξεραθούν και όποτε θέλουμε βράζουμε σούπα
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr