Τα άτομα με τα οποία η Μαρία Τσάλλα ή Ιρένα Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ανέπτυξε σχέσεις όσο ζούσε στην Έλλαδα αλλά και ο τρόπος που έδρασε στην Εύβοια έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.
Στον ΣΚΑΪ μίλησε υπάλληλος του δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει τον φάκελο της Ρωσίδας κατασκόπου, η οποία ζητούσε να εγγραφεί ως δημότης καταγγέλοντας ότι δεχόταν πιέσεις από τοδικηγόρο της.
Ο ίδιος ο δικηγόρος της υποστηρίζει ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα.
Η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε τα χρόνια που παρέμενε στην Ελλάδα να ξεγελάσει πολλούς, αλλά και να στήσει ένα δίκτυο ανθρώπων που τη βοήθησαν να παραποιήσει και να νομιμοποιήσει έγγραφα.
Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Εύβοια κατάφερε να βγάλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και να εγγραφεί ως δημότης Αλιβερίου.
«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω την διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές (ο δικηγόρος) στην υπηρεσία μας ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί», αναφέρει υπάλληλος του δημοτολογίου.
«Ναι είχε υπογράψει. Δεν το θυμάμαι εγώ τώρα. Αλλά για να μου το είπε η γυναίκα μου…Είναι πιθανό. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πάλι ακόμα. Εαν έγινε αυτό το πράγμα θα έγινε εν όψει του να παρουσιάσει ένα κανονικό συμβόλαιο στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος.
Η υπάλληλος του Δήμου Αλιβερίου αναφέρεται σε αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν από τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων και αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο προσκόμισε ξαφνικά ενοικιαστήριο στο όνομα της Μαρίας Τσάλλα.
«Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και την στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ενα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Μετά από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της “Μαρίας Τσάλλα” στο δημοτολόγιο», σημειώνει η υπάλληλος του Δημοτολογίου.
Η ιδιοκτήρια του διαμερίσματος καταγγέλει ότι δεν είχε κάνει ποτέ ενοικιαστήριο – συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη γυναίκα.
«Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το Μαρία Τσάλα δεν ήταν καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε Μαρία Τσάλα. Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει απλώς στους μήνες γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία. Το είχε πάει ο ίδιος (ο δικηγόρος). Αυτός πήγε να κάνει χαρτιά, τη νομιμότητα των χαρτιών της στο Αλιβέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά .
Ο ΣΚΑΪ προσπάθησε να επικοινωνήσει εκ νέου με τον δικηγόρο από την Εύβοια χωρίς αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται πως το evima.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο κο Νίκο Λυμπερόπουλο ο οποίος τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση, επαφή η περαιτέρω επικοινωνία με την Σμίρεβα και την συνάντησε πρώτη φορά στο Δημαρχείο όπου και εκλήθη για να της εξηγήσει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει καθώς τυγχάνει να είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής.
Όπως τόνισε κατηγορηματικά ο κος Λυμπερόπουλος, από εκεί και έπειτα δεν έχει καμία επαφή και γνώση για τα ίχνη και το άτομο της.
Πρόσθεσε πως δεν γνώριζε τον τόπο κατοικίας της Ρωσίδας κατασκόπου, όπως αποδείχτηκε, ούτε κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο και απλώς της εξήγησε την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει εφόσον ήθελε να εγγραφεί στο δηματολόγιο, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κατέχει ένα μισθωτήριο από την περιοχή και να είναι κάτοικος Αλιβερίου.
To evima.gr επικοινώνησε και με την αρμόδια υπάλληλο του δήμου, η οποία και αναλαμβάνει τις εγγραφές στα δηματολόγια.
Ξεκαθάρισε πως η υπηρεσία έχει κάνει άψογα την δουλειά της και δεν προκύπτει κανένα σφάλμα ή παράλειψη.
Όπως περιέγραψε, η εν λόγω κυρία ήρθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο.
Μάλιστα είχε ληξιαρχική πράξη.
«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία» σχολίασε.
«Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε προσθέτοντας πως η Σμίρεβα είχε ακόμη και διαβατήριο.
Μάλιστα, όπως εξήγησε, προκειμένου να είναι καλυμμένη η αρμόδια υπάλληλος πραγματοποιήσε ενδελεχή έλεγχο ο οποίος διήρκεσε έναν μήνα.
Υπογράμμισε πως η Σμίρεβα παρουσίασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα κανονικότατα ακολουθώντας κατά γράμμα την διαδικασία.
Πρόσθεσε πως η Σμίρεβα μετέβη στην υπηρεσία με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο κος Λυμπερόπουλος ο οποίος απλώς ωστόσο την εξυπηρέτησε εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και παρουσίασε η Ρωσίδα κατάσκοπος κι έτσι προχώρησε η εγγραφή στο δηματολόγιο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr