Φριτάτα με κολοκυθάκια και κολοκυθολούλουδα από την Εύβοια. Μια υπέροχη, εύκολη συνταγή εμπνευσμένη από την τοπική κουζίνα.
Υλικά για την γέμιση
- 1/2 ποτήρι φέτα τριμμένη
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1-2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Τα γεμίζουμε, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Ωραία γίνονται και έτσι:
Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι κεφαλοτύρι μακρόστενο, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κουρκούτι
Χτυπάμε 1- 1/2 φλιτσάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια λάδι, 1 αυγό, 1 φλιτσάνι γάλα περίπου,μπορεί και πιο πολύ και αν θέλουμε λιγη μυζήθρα βαρελίσια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr