![«Βουτιά» στη θερμοκρασία και χιόνια χαμηλά στην Εύβοια](https://www.evima.gr/wp-content/uploads/2024/01/xioni-a.jpeg)
«Βουτιά» στη θερμοκρασία και χιόνια χαμηλά στην Εύβοια
Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στην Εύβοια, με χιόνια, κρύο, ανέμους και βροχές να επιμένουν όπως φαίνεται από τις έως τώρα προβλέψεις ότι θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου.Για τσουχτερό κρύο και για βουτιά της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς Κελσίου κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, το οποίο αναμένεται να είναι «ψύχος διαρκείας».
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, η πιο κρύα ήμερα θα είναι η Πέμπτη (6/2) με τα θερμόμετρα π.χ στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνούν τους 7-8 βαθμούς.
Αναφορικά με τα χιόνια, ο κ. Τσατραφύλλιας αναφέρει πως σε γενικές γραμμές θα είναι λίγα και περισσότερο «ατμοσφαιρικά». Θα εκδηλωθούν κυρίως εκτός από τα ηπειρωτικά ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα (ενδεικτικά 500 μέτρα) την Τετάρτη και την Πέμπτη στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. (συμπεριλαμβάνεται και η Αττική χωρίς προβλήματα όμως).
Την Πέμπτη (6/2) τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικά φαινόμενα, ίσως με τη μορφή μπόρας χιονιού, ακόμα και πάνω από τα 400 μ., κυρίως στην Εύβοια, ίσως στην Αττική και τη Βοιωτία.
Πιθανότητα για παγετό υπάρχει ακόμα και στην ορεινή και ημιορεινή Αττική. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου επανέλαβε ότι θα αισθανόμαστε το κρύο 5-6 βαθμούς χαμηλότερα από την ένδειξη του θερμομέτρου.
Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS
ΕΜΥ: Ο καιρός την Πέμπτη
Στα ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 8 με 10 βαθμούς. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr