Αρχίζει νέα κακοκαιρία με χιόνια στην Εύβοια – Πού θα το «στρώσει»
Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και κυρίως στην βόρεια Εύβοια και στα ανατολικά και ορεινά τμήματα της κεντρικής Εύβοιας τα φαινόμενα θα είναι αρκετά ισχυραΤι λέει ο Μαρουσάκης
Χιόνια μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα αναμένονται από σήμερα, Δευτέρα (03/02) σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Ψυχρές αέριες μάζες ξεκινούν να κατεβαίνουν με αποτέλεσμα την Τρίτη (04/02) ο υδράργυρος να κάνει βουτιά κατακόρυφα. Ακόμη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ωστόσο δεν θα είναι έντονες καθώς αυτές οι αέριες μάζες δεν θα έχουν την απαιτούμενη θερμοκρασία για να συνοδευτούν από αξιόλογες χιονοπτώσεις, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος.
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάει νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.
Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα σήμερα
Αυτή την ώρα καταιγίδες σημειώνονται προς Κέρκυρα και βόρειο Ιόνιο, ενώ σιγά σιγά τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να μετατοπίζονται Ανατολικά. Από το μεσημέρι – απόγευμα αυτά τα φαινόμενα θα γενικευτούν ιδιαίτερα προς την κεντρική, ανατολική και νότια χώρα.
Πρόκειται για το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα περάσει σήμερα και θα ολοκληρώσει τη δράση του αύριο, για να παραδώσει την σκυτάλη από μεθαύριο στις πολικές αέριες μάζες, στην κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και στον χειμωνιάτικο καιρό.
Ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι άστατος, ιδιαίτερα προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα και προς το απόγευμα και μέσα στο Αιγαίο. Καταιγίδες και άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι, 6 με 7 μποφόρ. Μέσα στη νύχτα προς το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι και αυτή η στροφή των ανέμων σηματοδοτεί την έλευση των ψυχρών αέριων μαζών.
Η θερμοκρασία και σήμερα θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας τους 18 βαθμούς Κελσίου, όμως από την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική, κοντά στο μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες που θα κρατήσουν μέχρι και αργά το βράδυ. Μέσα στη νύχτα θα επικρατήσει δυνατός άνεμος. Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε κατά διαστήματα έναν βροχερό καιρό, ο υδράργυρος έως και 15 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr