ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: «Σάπια τα στηρίγματα» – Κατατέθηκε το τελικό πόρισμα για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: «Σάπια τα στηρίγματα» – Κατατέθηκε το τελικό πόρισμα για το δυστύχημα στο λούνα παρκ
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης το πόρισμα για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Λάμπρος Γκλαβόπουλος, ο πραγματογνώμονας που είχε διοριστεί από την Αστυνομία, κατέθεσε στο Α.Τ. Κασσανδρείας το τελικό πόρισμα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που είχε γίνει στις 19 Αυγούστου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Χαλκιδική: Σάπια τα στηρίγματα στο crazy dance

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινείται στη λογική των πρώτων συμπερασμάτων του πραγματογνώμονα, όπως τα είχε αποτυπώσει και στο σχετικό σημείωμα που είχε δώσει στις Αρχές.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν έσπασε η μεταλλική βάση της καμπίνας του μοιραίου παιχνιδιού.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η βάση του crazy dance έσπασε λόγω εκτεταμένης διάβρωσης και παλαιότητας των μεταλλικών στηριγμάτων, τα οποία φαίνεται πώς ήταν σάπια, κάτι που είχε υποστηρίξει κι ο πατέρας του 19χρονου.

«Ιδιοκατασκευή και συρραφή εξαρτημάτων» το μοιραίο μηχάνημα

Μάλιστα, στο πόρισμά του ο κ. Γκλαβόπουλος σημειώνει ότι το δυστύχημα μπορούσε να αποφευχθεί αν γινόταν τεχνικός έλεγχος και πώς το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή και συρραφή εξαρτημάτων.

Στο παραπάνω συμπέρασμα φαίνεται πώς έχει καταλήξει και η εταιρεία που πιστοποιεί παιχνίδια για λούνα παρκ, η οποία προχώρησε σε σχετικό έλεγχο έπειτα από αίτημα του πατέρα του άτυχου νέου.

Έπειτα από την παραπάνω εξέλιξη, εξηγήσεις για την τραγωδία θα κληθούν να δώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, όμως ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr