Εθνική Πινακοθήκη: Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική Πινακοθήκη: Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης

Τα έργα απομακρύνθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη

Τα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη τα οποία παρουσιάζονταν στην έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» απομακρύνθηκαν από το δάπεδο με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη, αναφέρει ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απομάκρυνση των έργων έγινε “με γνώμονα την ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας”.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι με γνώμονα την ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας, τα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη τα οποία παρουσιάζονταν στην έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» απομακρύνθηκαν από το δάπεδο με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη.

Πληροφορίες πάντως σημειώνουν ότι τα έργα που αποσύρθηκαν για συντήρηση δεν σχεδιάζεται να επανέλθουν προς έκθεση, μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν, τόσο απο πλευράς Εκκλησίας, όσο και μεγάλης μερίδας πολιτών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr