Εύβοια: Η ακρίβεια «γονατίζει» την εστίαση – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χειμώνα
Εν αναμονή των εξελίξεων με τα ενεργειακά αλλά και των μέτρων, εάν υπάρξουν για τον κορονοϊό βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Εύβοια με την αισιοδοξία για έναν καλό χειμώνα για τις επιχειρήσεις τουςΕξάλλου ήδη από το καλοκαίρι έχει φανεί ότι και οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι καθώς αποφεύγουν να παραγγέλνουν ακριβά πιάτα, ενώ καταναλώνουν ακόμα και λιγότερα από ότι μέχρι πρότινος.
Πολλοί καταστηματάρχες μάλιστα, λόγω της μεγάλης ακρίβειας που μαστίζει την αγορά αναγκάστηκαν να προχωρήσουν και σε αύξηση τιμών στον κατάλογο.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης είδαν σημαντική άνοδο τζίρου το καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο, παράλληλα έχουν αυξηθεί αισθητά και τα έξοδα των επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χρονιές.
Το γενικό κλίμα που επικρατεί στον κλάδο πάντως είναι η ανασφάλεια που προκαλούν τόσο η ακρίβεια και το ξέφρενο ράλι στις τιμές της ενέργειας όσο και η πεσμένη κατανάλωση από τους πελάτες, με την ανησυχία των επαγγελματιών να συμπληρώνει μία νότα αισιοδοξίας εν αναμονή της χειμωνιάτικης κίνησης.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr