Γιατί δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μεγάλου δήμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μεγάλου δήμου

Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση

Αντιμέτωπος με σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του, βρίσκεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) δεσμεύθηκαν λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΗ σε παρόχους ρεύματος.

Οι οφειλές, που υπερέβαιναν τα 3 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Αύγουστο, είχαν οδηγήσει σε εξώδικο και συμφωνία ρύθμισης με μηνιαίες δόσεις των 26.000 ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με εγγυητή το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η ρύθμιση δεν εξυπηρετήθηκε, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρέη πλέον – προς τους δυο παρόχους – αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια.

Ως αποτέλεσμα, ο πάροχος δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της ΔΕΥΑΗ όσο και του Δήμου, ο οποίος ήταν εγγυητής της ρύθμισης.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς η συνέχιση της δέσμευσης των λογαριασμών θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στη δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, επηρεάζοντας αρνητικά την παροχή υπηρεσιών στους δημότες και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr