Η μαγειρίτσα δεν λείπει από το αναστάσιμο δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου και η αλήθεια είναι ότι είναι πιάτο ιδιαίτερης γευστικής αξίας καθώς δεν το φτια΄χνουμε τον υπόλοιπο χρόνο.
Η κλασική πατροπαράδοτη συνταγή περιλαμβάνει συκωταριά και μυρωδικά όμως πολλοί είναι αυτοί που την αποφεύγουν επιθυμώντας να την γευτούν σε πιο light εκδοχή. Σε πολλούς η συκωταριά πέφτει «βαριά» αργά το βράδυ. Άλλοι πάλι σιχαίνονται τα εντόσθια και μερικοί δεν τρώνε καθόλου κρέας. Τελευταία κερδίζει έδαφος η μαγειρίτσα με μανιτάρια όμως εμείς σας προτείνουμε την εκδοχή με μοσχάρι που είναι εξίσου πεντανόστιμη και αξίζει μια γευστική δοκιμή!
Μαγειρίτσα: Η εναλλακτική συνταγή με μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος
Η αλήθεια είναι ότι με το μοσχάρι η εκδοχή της μαγειρίτσας θυμίζει περισσότερο φρικασέ αλλά ακολουθώντας πιστά τη συνταγή του Τίμου Ζαχαράτου το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Αν λοιπόν είστε σε διάθεση να πειραματιστείτε με το αναστάσιμο έδεσμα και θέλετε να φτιάξετε ένα πιάτο που θα φάνε πιο εύκολα και τα παιδιά τότε η επιλογή του μοσχαριού θα σας δικαιώσει.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
1 μεγάλο μαρούλι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμύδια
1 μάτσο άνηθο
100ml λευκό κρασί
80ml ελαιόλαδο
Aλάτι πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
3 λεμόνια
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr