Η τέλεια συνταγή της Εύβοιας για άχαστα μελομακάρονα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τέλεια συνταγή της Εύβοιας για άχαστα μελομακάρονα

Δείτε πώς φτιάχνουν τα μελομακάρονα στην Εύβοια.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλες οι νοικοκυρές αναζητούν συνταγές για μελομακάρονα. Στην Εύβοια λοιπόν, στα μελομακάρονα χρησιμοποιούν  πετιμέζι αντί για μέλι και αυτό είναι που τα κάνει τόσο νόστιμα και ξεχωριστά.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

Για το σιρόπι:

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 750 ml νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • φέτες από πορτοκάλι
  • 250 γρ. μέλι

Για τα μελομακάρονα:

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. πετιμέζι
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 250 ml χυμός πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 και 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Παρασκευάζετε πρώτα το σιρόπι,
  • Προσθέτετε το μέλι μετά το τέλος του βρασμού, και το βάζει στο ψυγείο.
  • Το μέλι μπαίνει αφού κατέβει η κατσαρόλα από τη φωτιά για να διατηρήσει όλη τη γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά του.
  • Εμβαπτίζετε τα καυτά μελομακάρονα στο σιρόπι για μισό λεπτό περίπου.
  • Τοποθετείτε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με λίγο καθαρό μέλι για εξτρά γεύση και για να κολλήσουν οι ξηροί καρποί.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr