Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματα σας αν πέσετε θύμα χάκερ
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι τράπεζες επιστρέφουν τα χρήματα στους εξαπατηθέντες πολίτεςΜιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ η δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου, αναφορικά με τη δράση χάκερς τόνισε πως «Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Εξαρτάται από το χρόνο αντίδρασης και τους μηχανισμούς της τράπεζας και την πίεση που ασκεί κανείς» και συνέχισε, «Ο καθένας που του έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δράσει άμεσα. Θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα την τράπεζα, να κάνει αμφισβήτηση της συναλλαγής και να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στη τράπεζα ώστε είτε να δεσμευτούν τα χρήματα είτε να επιστραφούν».
Σύμφωνα με την κα. Σπυροπούλου, «οι υποθέσεις τέτοιου είδους είναι πάρα πολλές και με μεγάλα ποσά», ενώ επεσήμανε πως τα θύματα διαδικτυακής απάτης δεν πρέπει να μένουν αδρανή αλλά να κινητοποιούνται άμεσα και προς όλες τις κατευθύνσεις.
«Η τράπεζα έχει ένα μερίδιο ευθύνης. Υπάρχουν τράπεζες που δρουν πιο άμεσα, υπάρχουν τράπεζες που δρουν πιο αργά. Όταν υπάρχει δικαστική απόφαση τα χρήματα δεσμεύονται σε έναν λογαριασμό». Όπως αποκάλυψε, υπάρχουν πολίτες που έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχει επιστραφεί από τράπεζα μέρος ή το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα λόγω της συνυπαιτιότητας».
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr