«Καφές της παρηγορίας»: Ακραία άνοδος στις τιμές χονδρικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καφές της παρηγορίας»: Ακραία άνοδος στις τιμές χονδρικής

Καφέ... από χρυσό θα πληρώνουν από τις επόμενες ημέρες οι καταναλωτές σε οποιαδήποτε μορφή κι αν επιλέξουν να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Πανάκριβος είναι πλέον ο καφές και όποιος αποφασίσει να τον απολαύσει σε μια καφετέρια, θα τον πληρώσει χρυσό, αφού η τιμή του μπορεί να φτάσει και τα 6 ευρώ.

Καφέ από χρυσό θα πληρώνουν από τις επόμενες ημέρες οι καταναλωτές σε οποιαδήποτε μορφή κι αν επιλέξουν να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Η επαναφορά του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24% σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της πρώτης ύλης, όπως φαίνεται θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την τιμή του αγαπημένου ροφήματος των καταναλωτών.

«Ένα καφέ πίνουμε κάθε μέρα, συνταξιούχοι εδώ μαζευόμαστε, κι αυτό θα μας τον κόψουν όπως πάνε».

Στους χώρους εστίασης, η τιμή του σερβιριζόμενου καφέ μετά τις νέες ανατιμήσεις αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 6€, ενώ στην επιλογή του καφέ στο χέρι ή take away η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 2,30 και 3,30€.

«Μιλάμε για ανατιμήσεις της τάξης από 5-20%. Οι ανατιμήσεις αυτές αφορούν το οργανωμένο λιανεμπόριο, δηλαδή όπως θα διαμορφωθούνε στο ράφι», δήλωσε ο Αναστάσης Γιαγκόγλου, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ.

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ και των καφεκοπτείων, ο ελληνικός θα πωλείται έως και 4,90€ η συσκευασία, ο στιγμιαίος καφές θα φθάνει στα 9€ τα 200 γραμμάρια και ο εσπρέσο από 6 έως 7,20€ η συσκευασία.

Οι νέες ανατιμήσεις του καφέ και το επιπλέον κόστος θα φανούν στις τσέπες των καταναλωτών τις επόμενες ημέρες.

MEGA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr