Καιρός: Πότε τελειώνει η νέα κακοκαιρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Πότε τελειώνει η νέα κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για την επικείμενη κακοκαιρία που θα πλήξει και την Αττική όπως και άλλες περιοχές της χώρας, εφιστώντας την προσοχή στα έντονα φαινόμενα που αναμένονται.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα είναι το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, συγκεκριμένα η Χαλκιδική και οι Σποράδες, καθώς και τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια με έμφαση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, και η Πελοπόννησος.

Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, αναμένονται στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (και στην Αττική) και τις Σποράδες.

Στην Αττική, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Έντονες καταιγίδες προβλέπονται και για το Σάββατο στην περιοχή.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος όλη την ημέρα, με ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 29 βαθμούς.

Από την Κυριακή θα ξεκινήσει η ομαλοποίηση του καιρού, με την αστάθεια, ωστόσο, να παραμάνει και την επόμενη εβδομάδα, αρκετά περιορισμένη.

Σημειώνεται ότι χθες έπεσαν περίπου 20.000 κεραυνοί, εκ των οποίων οι 18.000 ήταν στην ξηρά και οι υπόλοιποι στη θάλασσα και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις τρεις ημέρες που θα διαρκέσει αυτή η καιρική αστάθεια.

Τι λέει το έκτακτο δελτίο καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024/ 1200 (τοπική ώρα) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

  • 1. Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

  • 1. Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
  • 2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr