«Λουκέτο» σε γνωστά beach bars της Ρόδου – Τι συνέβη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λουκέτο» σε γνωστά beach bars της Ρόδου – Τι συνέβη

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η δημοτική αρχή προβαίνει στο κλείσιμο καταστημάτων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, ενώ το νησί σφύζει από κόσμο.

Κανένα έλεος δεν έδειξε η δημοτική επιτροπή αποφασίζοντας για την διακοπή λειτουργίας (ή αντίστοιχα για την αναστολή της άδειας λειτουργίας) γνωστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εν μέσω της τουριστικής σεζόν!
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η 30ή τακτική συνεδρίαση δημοτικής επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει για την συνέχιση ή μη της λειτουργίας συνολικά 18 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Oρισμένα από τα θέματα επρόκειτο να συζητηθούν στην προηγούμενη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής στις 12 Αυγούστου, αναβλήθηκαν όμως λόγω απουσίας ή ασθενείας των νομικών συμβούλων των επιχειρηματιών με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη και πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αναβολές.

Χθες, ενώ κάποιοι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν νέα αναβολή εξέτασης των υποθέσεων προκειμένου να προσκομίσουν αναγκαία έγγραφα και βεβαιώσεις και καθώς οι νομικοί τους σύμβουλοι απουσίαζαν εκτός Ρόδου για λόγους υγείας, τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν και η δημοτική επιτροπή προχώρησε κανονικά στην συζήτηση των θεμάτων… καταδικάζοντας με λουκέτο τα πλέον γνωστά beach bars της Ρόδου που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες λουόμενους.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η δημοτική αρχή προβαίνει στο κλείσιμο καταστημάτων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, ενώ το νησί σφύζει από κόσμο! Οι αποφάσεις της δημοτικής επιτροπής έχουν προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και την αγανάκτηση των επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα, η δημοτική επιτροπή αποφάσισε για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του beach bar Ronda, τη διακοπή λειτουργίας του Baia Sea Side, του Tulum και του beach bar Καλάμι. Αποφασίστηκε επίσης η διακοπή λειτουργίας δύο καντινών στην Καλλιθέα (των Φλοκιού Ιορδάνη και Κιούπαρη Αναστάσιου).Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, ενώ οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας ψήφισαν παρών.
Ο κ. Κολιάδης τόνισε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να δοθούν νέες αναβολές, ανεξάρτητα από το αν είναι παρόντες ή όχι οι νομικοί σύμβουλοι των επιχειρηματιών την επόμενη φορά. Βέβαια ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Στάγκας δήλωσε ότι η νομική υπηρεσία δέχεται το αίτημα αναβολής λόγω προβλημάτων υγείας των νομικών συμβούλων. Ωστόσο δεν έλαβε υπόψη τη θέση αυτή η δημοτική επιτροπή.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κώστας Χαλκιάς δήλωσε ότι έχει δοθεί απεριόριστη περίοδος χάριτος σε ορισμένους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έδειξαν καμία πρόθεση συμμόρφωσης με τις υποδείξεις των υπηρεσιών προκειμένου να θεραπεύσουν ή αποκαταστήσουν τις αυθαιρεσίες που βεβαιώθηκαν (οι οποίες είναι πάρα πολλές στις… επίμαχες περιπτώσεις αυτές). Σε περίπτωση που η δημοτική επιτροπή αποφάσιζε για τη νέα αναβολή εξέτασης των υποθέσεων, τα μέλη της θα ήταν εκτεθειμένα απέναντι στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα σε κανέναν επιχειρηματία. Μέχρι πότε όμως μπορούμε να κάνουμε πλάτες χωρίς μάλιστα να βλέπουμε την παραμικρή διάθεση συμμόρφωσης; Πρόκειται για μία μεγάλη αδικία να βάζουμε πλάτη με κίνδυνο να βρεθούμε υπόλογοι στη Δικαιοσύνη. Ο προηγούμενος δήμαρχος ακόμη καταθέτει στα δικαστήρια. Δεν έχω καμία διάθεση να βρεθώ στην ίδια θέση», δήλωσε ο δήμαρχος. Είπε δε ότι η Ρόδος έχει στοχοποιηθεί όπως στοχοποιήθηκε και η Μύκονος η οποία μετρά φέτος απώλειες. «Συμμορφωθείτε αν θέλετε να συνεχίσετε να επιχειρείτε», δήλωσε ο κ. Κολιάδης.
Σημειώνεται ότι η δημοτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα για τη μη διακοπή λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ιαλυσού, όπου σύμφωνα με το δήμαρχο δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα παραβάσεων.

Ερώτηση για το Κλειστό Καλλιθέας

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τηλέμαχος Καμπούρης ζήτησε από το δήμαρχο να τον ενημερώσει για το έργο της επέκτασης του Κλειστού γηπέδου της Καλλιθέας. Συγκεκριμένα ρώτησε να ενημερωθεί πώς είναι δυνατόν το έργο να προχωρά, πώς δηλαδή έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ανάθεση, δεν έχει υπογραφεί κάποια επίσημη σύμβαση με τον ανάδοχο. Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε στο ερώτημα του κ. Καμπούρη. «Εσείς δηλαδή δεν θέλετε να γίνει το έργο;» απάντησε απλά ο κ. Κολιάδης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή μέμφεται την προηγούμενη για προφορικές αναθέσεις. Αποφεύγει όμως να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για την ανάθεση του έργου της επέκτασης του Κλειστού γηπέδου της Καλλιθέας.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr