Μεγάλη έξαρση του κορονοϊού και κρουσμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη έξαρση του κορονοϊού και κρουσμάτων

Bρισκόμαστε σε μια φάση έξαρσης του κορονοϊού είπε o καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σε αύξηση τα κρουσμάτα του κορονοϊού με τους επιστήμονες να περιμένουν ραγδαία αύξηση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Συγκεκριμένα και όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση έξαρσης του κορονοϊού, πράγμα που φαίνεται και από τον μεγάλο αριθμό εισαγωγών και θανάτων από τον ιό που είχαμε την τελευταία εβδομάδα.

«Ο κορονοϊός έπαψε να είναι πανδημία και έχει μπει στην ενδημική του φάση. Θα ζει μαζί μας και θα κάνει εξάρσεις και υφέσεις. Τώρα είμαστε σε μια έξαρση», είπε ο δρ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, μετά από μελέτη ευρημάτων στα λύματα, αναμένεται πως «τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων».

Ειδικότερα, για την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 575 εισαγωγές σε νοσοκομεία με κορονοϊό, καθώς και 21 θάνατοι από τη νόσο. Σημειώνουμε ότι τα νούμερα αυτά είναι μεγαλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Όπως τόνισε, όμως, ο καθηγητής, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να αναφερθεί: «Φέτος ήμασταν αρκετά έξυπνος λαός και κάναμε 3 εκατ. εμβόλια γρίπης. Θρηνήσαμε 71 θανάτους από γρίπη ενώ από κορονοϊό, την ίδια χρονική περίοδο, έχουμε θρηνήσει πάνω από 1.300 νεκρούς. […] Το ίδιο χρονικό διάστημα τα εμβόλια για κορονοϊό που έχουμε κάνει είναι μόνο 270.000 εμβόλια, ποσοστό κάτω από το 1%, κάτω από το 10%. Στην ιατρική το βασικότερο εργαλείο που έχουμε είναι η πρόληψη».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr