Νηπιαγωγός στη Μήλο κοιμάται στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νηπιαγωγός στη Μήλο κοιμάται στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι

Σε παραλίες, αυτοκίνητα ακόμη και μέσα στα σχολεία μένουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά λόγω αδυναμίας εύρεσης στέγης.
Παραμονές της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25 και ακόμη οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν φέτος αναζητούν στέγη. Μετά την είδηση ότι δάσκαλος στη Ρόδο κοιμάται στο αμάξι καθώς ο μισθός των 780 ευρώ δεν φτάνει για να νοικιάσει σπίτι και να καλύψει τα μηναία του έξοδα.

«Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι». Με αυτή του την ανάρτηση μίλησε ανοιχτά για το θέμα της στεγαστικής κρίσης που δοκιμάζει δασκάλους και καθηγητές που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους και η πολιτεία αδυνατεί να τους σταθεί και να τους παρέχει έμπρακτη υποστήριξη.

Τα χνάρια του δασκάλου της Ρόδου ακολουθεί και μια Νηπιαγωγός που από φέτος ανέλαβε τη διεύθυνση σε Νηπιαγωγείο της Μήλου. Όπως αποκαλύπτει η ίδια μιλώντας στο 902.gr λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης στέγης κοιμάται ανακαστικά στο χώρο του σχολείου. Αν και έφτασε στο νησί νωρίς, ώστε να τακτοποιήσει την εγκατάστασή της, οι προσπάθειές της να βρει στέγη παραμένουν άκαρπες, καθώς σχεδόν το σύνολο των σπιτιών ενοικιάζεται σε τουρίστες, ειδικά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Από την πλευρά του, ο Δήμος Μήλου έχει περιοριστεί σε καλέσματα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς το πρόβλημα όσο περνάνε οι μέρες επιτείνεται και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να τριγυρνάνε με μια βαλίτσα στο χέρι και να φιλοξενούνται προσωρινώς από συναδέλφους ή να μένουν στα αυτοκίνητα. Πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση και να βρουν μια στέγη όπως είναι το αυτονόητο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr