
Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας: Έτσι θα τον φτιάξετε
Αναλυτικά η συνταγήΣκανδαλιστικά νόστιμος αν και νηστίσιμος, ο σαρακοστιανός κορμός είναι το απόλυτο γλυκό για σήμερα, μετά τον μπακαλιάρο.
Αναλυτικά η συνταγή:
- Υλικά:
- 400 γρ. σοκολάτα bitter
- 500 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. μέλι
- 100γρ. αμύγδαλα ανάλατα
- 50 γρ. godji berries
- 500 γρ. χαλβά βανίλιας
- 1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά
Εκτέλεση:
Μοιράζουμε όλα τα υλικά, στις ορισμένες ποσότητες σε μπολ στον πάγκο εργασίας.
Βάζουμε τη σοκολάτα να λειώσει σε μπεν μαρί.
Μόλις η σοκολάτα αρχίσει να λειώνει, προσθέτουμε και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, βάζουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα godji berries ή ό,τι άλλο έχουμε στο ντουλάπι μας για να τα αντικαταστήσουμε.
Προσθέτουμε και το κονιάκ, αν θέλουμε.
Τέλος, βάζουμε στο μείγμα τον χαλβά κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε απαλά. Ο χαλβάς πρέπει να διακρίνεται μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα ή με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr