ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας: Έτσι θα τον φτιάξετε

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας: Έτσι θα τον φτιάξετε
Αναλυτικά η συνταγή

Σκανδαλιστικά νόστιμος αν και νηστίσιμος, ο σαρακοστιανός κορμός είναι το απόλυτο γλυκό για σήμερα, μετά τον μπακαλιάρο.

Αναλυτικά η συνταγή:

  • Υλικά:
  • 400 γρ. σοκολάτα bitter
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 100γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 50 γρ. godji berries
  • 500 γρ. χαλβά βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά

Εκτέλεση:

Μοιράζουμε όλα τα υλικά, στις ορισμένες ποσότητες σε μπολ στον πάγκο εργασίας.

Βάζουμε τη σοκολάτα να λειώσει σε μπεν μαρί.

Μόλις η σοκολάτα αρχίσει να λειώνει, προσθέτουμε και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.

Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, βάζουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα godji berries ή ό,τι άλλο έχουμε στο ντουλάπι μας για να τα αντικαταστήσουμε.

Προσθέτουμε και το κονιάκ, αν θέλουμε.

Τέλος, βάζουμε στο μείγμα τον χαλβά κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε απαλά. Ο χαλβάς πρέπει να διακρίνεται μέσα στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα ή με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr