Σκανδαλιστικά νόστιμος αν και νηστίσιμος, ο σαρακοστιανός κορμός είναι το απόλυτο γλυκό για σήμερα, μετά τον μπακαλιάρο.
Αναλυτικά η συνταγή:
- Υλικά:
- 400 γρ. σοκολάτα bitter
- 500 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. μέλι
- 100γρ. αμύγδαλα ανάλατα
- 50 γρ. godji berries
- 500 γρ. χαλβά βανίλιας
- 1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά
Εκτέλεση:
Μοιράζουμε όλα τα υλικά, στις ορισμένες ποσότητες σε μπολ στον πάγκο εργασίας.
Βάζουμε τη σοκολάτα να λειώσει σε μπεν μαρί.
Μόλις η σοκολάτα αρχίσει να λειώνει, προσθέτουμε και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, βάζουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα godji berries ή ό,τι άλλο έχουμε στο ντουλάπι μας για να τα αντικαταστήσουμε.
Προσθέτουμε και το κονιάκ, αν θέλουμε.
Τέλος, βάζουμε στο μείγμα τον χαλβά κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε απαλά. Ο χαλβάς πρέπει να διακρίνεται μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα ή με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr