Ο Απόστολος Λύτρας: Θα καταθέσει την αίτηση αποφυλάκισης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Απόστολος Λύτρας: Θα καταθέσει την αίτηση αποφυλάκισης

Είναι επίσης πολύ πιθανόν να αιτηθεί αποφυλάκισης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Απόστολο Λύτρα, καθώς το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αν θέλει να προλάβει την διορία των 10 ημερών, η οποία προβλέπεται από τον νόμο.

Ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν τα επιχειρήματα τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Είναι επίσης πολύ πιθανόν να αιτηθεί αποφυλάκισης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

«Δολοφονία χαρακτήρα»

Από το περιβάλλον πάντως της 37χρονης συζύγου του και θύματος του άγριου ξυλοδαρμού, τα μηνύματα που εστάλησαν μέσω viber την νύχτα που πάτησε το κουμπί πανικού ήταν μια στημένη παγίδα ώστε εκείνη να φανεί αναξιόπιστη.

«Γίνεται μια δολοφονία χαρακτήρα αυτό το διάστημα. Γίνεται μια προσπάθεια ώστε να προβληθεί το θύμα ως μια γυναίκα που δεν είναι επαγγελματίας και αφήνει ένα γραφείο να καταρρεύσει ενώ η ίδια έδωσε εντολή να πληρωθούν όλοι», ανέφερε το περιβάλλον της 37χρονης δικηγόρου.

Το περιβάλλον της δικηγόρου υποστηρίζει πως ο λόγος της επίσκεψης από την κόρη την σύζυγο και τον συνάδελφό της, στο σπίτι της ήταν για να αφαιρέσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο έγινε ο ξυλοδαρμός.

«Ήθελαν να πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου που μέσα σε αυτό έδειρε την Σοφία της Ferrari. Αυτά έψαχναν για να μην πάρει η αστυνομία το αυτοκίνητο και το κατασχέσει. Από την στιγμή που έσπασε η μύτη της υπήρχαν αίματα στο αυτοκίνητο», συμπλήρωσε το περιβάλλον της δικηγόρου.

«Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι»

Για τρίτη φορά ο Απόστολος Λύτρας ήρθε αντιμέτωπος με συγκρατούμενο του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν χθες το βράδυ λίγο μετά τον προαυλισμό. Ένας συγκρατούμενος του ο οποίος έχει ήδη εκτίσει αρκετά χρόνια ποινής πλησίασε τον ποινικολόγο και του επιτέθηκε λεκτικά.

«Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτές τις φυλακές, κανονικά θα έπρεπε να σε πάνε στις φυλακές της Τρίπολης», ανέφερε ο συγκρατούμενος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας δεν απάντησε και επέστρεψε γρήγορα στο κελί του.

Η αντίδραση του Αρείου Πάγου

Την αντίδραση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι επικριτικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν κυρίως για τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λύτρα. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση σήμερα το πρωί η πρόεδρος κυρία Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη απαντούν σχετικά με τις επικρίσεις που δέχτηκε το ανώτατο δικαστήριο.

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο», αναφέρουν.

Η δίκη του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

MEGA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr