Πανελλήνιες 2024: Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται Χρήστος Φυσικόπουλος -Άγγιξε το 100άρι στη Φυσική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2024: Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται Χρήστος Φυσικόπουλος -Άγγιξε το 100άρι στη Φυσική

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες 2024 και να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Ένας από αυτούς είναι ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Χρήστος Φυσικόπουλος και προσεχώς φοιτητής, ο οποίος, σύμφωνα με τοπικά Μέσα των Τρικάλων, συγκέντρωσε 19.500 μόρια. Όπως αναφέρει το trikalaopinion, είναι ο πρώτος στην πόλη του, ενώ κατάφερε να γράψει 99,5 στη Φυσική.

«Δεν γίνεται αν δεν πειθαρχήσεις» λέει ο μαθητής που διέπρεψε στις Πανελλήνιες 2024

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Action24, επιθυμία του ήταν να μπει στην Ιατρική Αθήνας, κάτι που τελικά το κατάφερε. Εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς στερήθηκε το να πηγαίνει βόλτες και να περνά χρόνο στο κινητό του τηλέφωνο. «Δεν γίνεται αν δεν πειθαρχήσεις. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς μου με πίεσαν λίγο παραπάνω εκεί που πήγαινα να ξεφύγω», παραδέχθηκε. Μετά την επιτυχία του θα κάνει διακοπές στην Ίο.

Πανελλήνιες 2024: Ποιοι άλλοι μαθητές ξεχώρισαν στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα ξεχώρισε, επίσης, ο Σωτήρης Μαντζανάς, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Στόχος του ήταν η καλύτερη δυνατή επίδοση για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στη σχολή της αρεσκείας του, που δεν ήταν άλλη από το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη.

Το όνειρο της Νομικής ήρθε ακόμη πιο κοντά για τη Βασιλική Τσίγκα, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, μετά τις επιδόσεις της στις Πανελλήνιες. Η Βασιλική Τσίγκα είναι ήδη έτοιμη να βαδίσει σε έναν νέο δρόμο, αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Αθανασία Βακουφτσή, από το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, κατάφερε να σπάσει το κοντέρ των βαθμολογιών πιάνοντας το 19,5. Αν και μέχρι τώρα στόχευε στη Βιοϊατρική, πλέον ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της, αφού οι βαθμοί της της δίνουν τα… φτερά να πετάξει σε όποια σχολή θέλει.

Πανελλήνιες 2024: Τα μαθήματα με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας και επιτυχίας

Τα Λατινικά, η Βιολογία, η Πληροφορική και η Οικονομία είναι τα τέσσερα μαθήματα που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αριστούχων (24,17%, 22,24%, 21,71% και 20,19% αντίστοιχα), ενώ, στον αντίποδα, η Ιστορία, η Φυσική, τα Μαθηματικά και η Πληροφορική είναι τα τέσσερα μαθήματα με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας. «Το αξιοπερίεργο με το μάθημα της Πληροφορικής είναι πως έχουμε ταυτόχρονα υψηλό ποσοστό αριστείας, αλλά και υψηλό ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση», σημείωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής Αργύρης Μυστακίδης.

Τα ποσοστά των γραπτών κάτω από τη βάση είναι: 59,86% για το μάθημα της Ιστορίας, 58,94% για τη Φυσική, 58,36% για τα Μαθηματικά και 41,27% για την Πληροφορική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr