Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε το θέμα της Έκθεσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε το θέμα της Έκθεσης

Οι Πανελλήνιες 2024 κάνουν ποδαρικό σήμερα με τους μαθητές των ΕΠΑΛ που εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών/ Έκθεση.

«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου οι Πανελλάδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με τους μαθητές να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Αύριο, 31 Μαϊου, ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2024 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου και ακολουθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων μεταξύ 18 και 28 Ιουνίου.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα θέματα των Νέων Ελληνικών και το θέμα της Έκθεσης παραδοσιακά λίγο μετά τις 10 το πρωί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα αναρτηθεί εντός ολίγου.

Φέτος, περίπου 90.000 υποψήφιοι συνολικά διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Εκτός των ανωτέρω, αναμένεται να προστεθούν οι θέσεις για τα ένστολα τμήματα, δηλαδή το Στρατό, το Λιμενικό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).

Τα αποτελέσματα των γραπτών και των βάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου και τέλη Ιουλίου αντίστοιχα για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr