Πανελλήνιες 2024: Τι ώρα ανακοινώνονται οι βαθμοί σήμερα 28/06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2024: Τι ώρα ανακοινώνονται οι βαθμοί σήμερα 28/06

Σήμερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 στο https://results.it.minedu.gov.gr

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες τους.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει λίγο μετά τις 13:00. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τις βαθμολογίες του ανά μάθημα. 

Παράλληλα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Σε ποια μαθήματα τα βρήκαν «σκούρα» οι μαθητές

Επιπλέον, ο καθηγητής Βασίλης Θεοδώρου αναφέρθηκε στα μαθήματα που δυσκόλεψε αρκετά τα παιδιά στις φετινές Πανελλήνιες.

«Η Φυσική ήταν το μάθημα που δυσκόλεψε τους μαθητές περισσότερο από κάθε άλλο. Αλλά και η Νεοελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία λόγω του θέματος Β (γλωσσικέ ασκήσεις) θα υπάρξουν σίγουρα χαμηλότερες σε σχέση με το 2023 επιδόσεις. Μάλιστα το μάθημα αυτό επειδή είναι κοινό σε όλα τα πεδία θα επηρεάσει τις βάσεις αρκετά. Στο 1ο πεδίο επίσης τα θέματα στην Ιστορία ήταν απαιτητικά , ενώ στα Αρχαία ελληνικά και την Ιστορία οι επιδόσεις θα είναι ίδιες περίπου με το 2023. Ενδεχομένως και στα Μαθηματικά να υπάρξουν χαμηλότερες επιδόσεις από τους μαθητές», ανέφερε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr