Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της και μια από αυτές είναι οι χωριάτικες χειροποίητες χυλοπίτες της. Δείτε παρακάτω πώς φτιάχνονται.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
- ¼ σιμιγδάλι ψιλό
- γάλα
Εκτέλεση
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί ώστε να έχετε μία ζύμη σκληρή.
- Ανοίγετε φύλλα με νισεστέ, τα απλώνετε επάνω σε καθαρά τραπεζομάντιλα να στεγνώσουν λίγο και κόβετε σε λωρίδες στενόμακρες με το μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα.
- Στη συνέχεια απλώνετε ξανά να στεγνώσουν για 4-5 ημέρες μέσα σε σκιά.
- Αποθηκεύετε σε χαρτόκουτα με λαδόκολλα.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr