Παραμένει κρατούμενος ο Φρέντη Μπελέρης – Ποινή φυλάκισης 2 ετών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει κρατούμενος ο Φρέντη Μπελέρης – Ποινή φυλάκισης 2 ετών

Ποινή φυλάκισης 2 ετών επέβαλε το Εφετείο, όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, στον ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη.

Ο Φρέντης Μπελέρης, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει έως τον Οκτώβριο κρατούμενος στη φυλακή.

Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα για Μπελέρη: Καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας
Κατά την έξοδό της από την δικαστική αίθουσα, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, υπογράμμισε ότι καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας.

«Το τεκμήριο της αθωότητας καταπατήθηκε. Παρά τις επιθυμίες των Χιμαραίων, ο δήμος διοικείται μέχρι και σήμερα από ανθρώπους που δεν έχουν εκλεγεί από τους πολίτες. Για την Ελλάδα ο σεβασμός του κράτους δικαίου και η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, είναι προϋποθέσεις που αποτελούν τις βασικές αρχές της Ε.Ε.

Ο κ. Μπελέρης είναι και επίσημα εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι δημοκρατικό αίτημα οι ευρωβουλευτές να έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν στις εργασίες του ΕΚ από την πρώτη σύνοδο του Ιουλίου», δήλωσε η Κωνσταντίνα Καμίτση σύμφωνα με το himara.gr.

Αδελφός Φρέντη Μπελέρη: Κράτος-συμμορία, για μια ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δικαιοσύνη
Λίγο μετά την απόφαση ο αδελφός του Φρέντη Μπελέρη, μιλώντας στο OPEN, χαρακτήρισε «συμμορία» την αλβανική κυβέρνηση. «Δυστυχώς είδαμε σήμερα ότι μιλάμε για ένα κράτος-συμμορία, για μια ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δικαιοσύνη. Αυτό αποδείχθηκε σήμερα με τον πιο τρανό τρόπο», είπε.

Όπως τόνισε, «το επόμενο βήμα είναι το Στρασβούργο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε νομικό επίπεδο όσον αφορά τα μέτρα αποφυλάκισης. Είναι κάτι πρόωρο θα το δούμε στη συνέχεια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr