ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρκαρε πανάκριβη Lamborghini πάνω σε πεζοδρόμιο – Έκοψε την πρόσβαση ανθρώπων με προβλήματα όρασης

Πάρκαρε πανάκριβη Lamborghini πάνω σε πεζοδρόμιο – Έκοψε την πρόσβαση ανθρώπων με προβλήματα όρασης
Ο οδηγός της εντυπωσιακής κίτρινης Lamborghini Huracán αποφάσισε να κάνει το πεζοδρόμιο προσωπικό του... πάρκινγκ, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς και όχι μόνο!

Το παρκάρισμα σε πολλές περιοχές της χώρας μας, και ειδικά στις μεγάλες πόλεις, μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης για τους οδηγούς. Η έλλειψη θέσεων και η ανύπαρκτη οδηγική παιδεία κάποιων έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε σε καθημερινή βάση σταθμευμένα αυτοκίνητα στα πιο παράξενα, περίεργα και παράνομα μέρη, όπου πολλές φορές δυσκολεύουν την κυκλοφορία των πεζών και των άλλων αυτοκινήτων.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους δεν σκέφτονται καν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν από το νόμο, αλλά και τις φθορές που μπορούν να υποστούν τα οχήματά τους, ακόμα κι αν είναι υπερπολυτελή.

Το «τρομερό» παρκάρισμα της Λαμποργκίνι

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των χρηστών.

Συγκεκριμένα, η εικόνα που κυκλοφορεί και έχει προκαλέσει σάλο δείχνει μια πανάκριβη Lamborghini Huracán να έχει σταθμεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές του τραμ.

Μια κίνηση που δεν παρακωλύει μόνο την κίνηση των πεζών, αφού αφήνει ελάχιστο χώρο για να περάσουν, ο οποίος μάλιστα έχει και εμπόδια (κολόνα και δέντρα), αλλά κυριολεκτικά κόβει τελείως την πρόσβαση ανθρώπων με προβλήματα όρασης που βασίζονται στις λωρίδες με ανάγλυφο οδόστρωμα για να κινηθούν με ασφάλεια.

Ενώ τέτοια αυτοκίνητα θα έπρεπε να θαυμάζονται για τη σπανιότητά τους και την κομψότητά τους, η απερισκεψία και η παρανομία του οδηγού επισκιάζουν τα πάντα. Δυστυχώς, παρά τους νόμους και τα πρόστιμα, υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που κάποιοι θεωρούν τα πεζοδρόμια προσωπικούς χώρους στάθμευσης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων και κυρίως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε γενικές γραμμές, η παράνομη στάση και στάθμευση τιμωρείται με πρόστιμο που κυμαίνεται από 40 έως 150 ευρώ, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, ο οδηγός μπορεί να χάσει την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες κυκλοφορίας για διάστημα 10 ημερών.

Σε περίπτωση που το όχημα παρεμποδίζει ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σταθμεύει σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, ο υπεύθυνος τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση, για 60 ημέρες, ενώ το πρόστιμο ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr