Τα βαμμένα κόκκινα αυγά είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά έθιμα του ορθόδοξου Πάσχα με τα Ελληνικά σπίτια να ετοιμάζονται για το γνωστό μας τσούγκρισμα το βράδυ της Ανάστασης.
Πόσο ασφαλές όμως είναι να καταναλώνουμε τα αυγά που έχουν μαγειρευτεί ήδη κάποιες ημέρες νωρίτερα και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές έδεσμα;
Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση του εδέσματος που καταναλώνουμε κατά κόρον τις ημέρες αυτές.
- Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
- Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
- Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr