Ποια είναι η 37χρονη σύζυγός του Απόστολου Λύτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι η 37χρονη σύζυγός του Απόστολου Λύτρα

Μονοπωλεί την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση του γνωστό δικηγόρου, Απόστολου Λύτρα, μετά τη βιαιοπραγία σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Τις τελευταίες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, που κατήγγειλε στις αρχές τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2013 και έχουν αποκτήσει μία κόρη. Ο δικηγόρος έχει άλλες δύο κόρες από τον πρώτο γάμο του. Η 37χρονη δικηγόρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία και έχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων. Η ίδια είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων. Τον περασμένο Οκτώβριο ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στον τόπο καταγωγής της, την Αμαλιάδα.

Για σχεδόν μια δεκαετία εργαζόταν στο γραφείο του Απόστολου Λύτρα αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις, όπως την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Τι έλεγε το ζευγάρι σε παλαιότερες συνεντεύξεις

Το ζευγάρι πριν δύο χρόνια είχε δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και μιλούσαν δημόσια για τον γάμο τους. «Ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος ευφυής, ευαίσθητος. Εξαιρετικός σύζυγος, καλός μπαμπάς», έλεγε τότε η 37χρονη.

«Τι θα μπορούσε να πει; Ότι είμαι εγωιστής, ότι εκνευρίζομαι εύκολα;» είχε σχολιάσει τότε ο Απόστολος Λύτρας.
«Πράγματι υπάρχει. Γνωριστήκαμε μέσω της δουλειάς μας. Από εκεί και μετά έχουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλον και προσπαθούμε να μην φέρνουμε σπίτι τα προβλήματα της δουλειάς μας», είχε πει σε άλλη συνέντευξη ο δικηγόρος.

«Σε μια διαφωνία κερδίζει πάντα η Σοφία και οι κόρες μου» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας. «Όταν τσακωνόμαστε δεν κάνει κάποιος το πρώτο βήμα, το λύνουμε, μπορεί να μας πάρει χρόνο αλλά το λύνουμε», σχολίασε η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Με τον γνωστό ποινικολόγο να συμπληρώνει: «Αν παρ’ όλα αυτά δεν το λύσουμε το κάνει η Σοφία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr