Πότε η πρώτη αργία στα σχολεία για το 2024-25;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε η πρώτη αργία στα σχολεία για το 2024-25;

Όλες οι αργίες για το σχολικό έτος 2024-25.

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει φέτος την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου .

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία την ημέρα και την ώρα που θα λάβουν σχετική ενημέρωση για τον Αγιασμό από τους εκπαιδευτικούς.

Όσον αφορά την πρώτη αργία, φέτος θα απολάυσουν νωρίς οι μαθητές ένα τετραήμερο αποχής από τα σχολικά τους καθήκοντα λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα γίνει η σχολική γιορτή και έτσι από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου οι μαθητές έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για ξεκούραση και αποχή από το διάβασμα.

Όλες οι σχολικές αργίες για το 2024-25

  • Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πέφτει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου οπότε έρχεται ένα ακόμη τριήμερο αφού η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.
  • Διακοπές Χριστουγέννων 2025: Τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά και την αργία των Θεοφανίων την Τρίτη 7 Ιανουαρίου.
  • Η Καθαρά Δευτέρα το 2025 φέτος πέφτει στις 3 Μαρτίου οπότε οι μαθητές απολαμβάνουν ένα τριήμερο.
  • Ο εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821 πέφτει την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.
  • Πάσχα 2025: Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Παραδοσιακά τα σχολεία θα κλείσουν παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ήτοι θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν την Δευτέρα 28 Απριλίου.
  • Η 1η Μαίου πέφτει Πέμπτη και εκείνη τη μέρα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης αργίας της Πρωτομαγιάς.
  • Η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος που πέφτει την Δευτέρα 9 Ιουνίου δίνοντας ένα ακόμη τριήμερο στους μαθητές.
  • Στις σχολικές αργίες θα πρέπει να υπολογιστεί και η ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr