Πότε θα τελειώσει το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια και τη δυσοσμία στο Βόλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα τελειώσει το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια και τη δυσοσμία στο Βόλο

Απόκοσμο είναι το θέαμα με τα νεκρά ψάρια το τελευταίο τριήμερο, ένα χρόνο από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία όπου το λιμάνι του Βόλου έχει γεμίσει με χιλιάδες νεκρά ψάρια.

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και έχουν θορυβήσει τους κατοίκους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για έντονη δυσοσμία στην περιοχή. Το θέαμα προκάλεσε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η ζωή των κατοίκων του Βόλου το τελευταίο 24ωρο είναι ανυπόφορη

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος το απόγευμα της Τρίτης (27/08) ανάρτησε φωτογραφίες στο Facebook, όπου φαίνονται τα νεκρά ψάρια να έχουν κατακλύσει όλο τον Παγασητικό.

psaria1_eda3c.jpg

«Η ζωή μας στην πόλη το τελευταίο 24ωρο είναι ανυπόφορη» λέει στο TheNewspaper.gr μία 57χρονη, η οποία διαμαρτύρεται για την έντονη δυσοσμία.

Οι άνεμοι έφεραν όλη την άσχημη οσμή των νεκρών ψαριών που έχουν κατακλύσει τον Παγασητικό, στο πολεοδομικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα η πόλη μέχρι την οδό Ανθίμου Γαζή να μυρίζει άσχημα. «Δε μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα του σπιτιού, ούτε να κάτσουμε στην αυλή μας. Είναι αηδιαστική η μυρωδιά του σάπιου ψαριού», ανέφερε στο ίδιο Μέσο 65χρονος κάτοικος του Βόλου.
psaria1 2 a2235

Πως θα λυθεί το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια

Εξηγήσεις για την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Παγασητικό κόλπο έδωσε μιλώντας στο MEGA ο Δημήτρης Κλαουδάτος αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και στην αλιεία και στον τουρισμό. Είναι πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη μας. Προφανώς, αν μένουν εκεί τα ψάρια, υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν συνεργεία που απομακρύνουν τα ψάρια. Έχουν ληφθεί μέτρα, ψαράδες να συμβάλουν στην απομάκρυνση των ψαριών. Θεωρώ ότι το πρόβλημα σταδιακά θα εκλείψει» ανέφερε ο κ. Κλαουδάτος και συνέχισε:

«Αυτά τα ψάρια δεν προέρχονται από τη λίμνη Κάρλα, αλλά από τις παρακάρλιες περιοχές, εκτός του ταμιευτήρα, από τις πλημμυρισμένες περιοχές. Μόλις αποστραγγιστεί η περιοχή το πρόβλημα θα λήξει» επισήμανε.

Προ διημέρου αποφασίστηκε το κλείσιμο του θυροφράγματος της Κάρλας, ωστόσο τα ψάρια συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τον Παγασητικό κόλπο και να δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο οικοσύστημα, σύμφωνα πάντα με το thenewspaper.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr