Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστες μέσα στην θάλασσα (εικόνες)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστες μέσα στην θάλασσα (εικόνες)

Αιφνιδιαστικά, σε σχέση με την ημερομηνία που αρχικά είχε γνωστοποιηθεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στο "σφράγισμα" της επιχείρησης, που ετοίμαζε πάρτι πριν το "λουκέτο".

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν συνεργεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, που τα ξημερώματα σφράγισαν την παραλιακή επιχείρηση στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου, που είχε γίνει γνωστή από πέρσι για τις κατασκευές με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες μέσα στην θάλασσα και τους εργαζόμενους που αναγκάζονταν να βουλιάζουν μέχρι τον λαιμό στο νερό για να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η επιχείρηση θα σφραγιστεί στις 20 Ιουνίου. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ενδιάμεσα θα κάνει “πάρτι” στις εγκαταστάσεις της, ωστόσο το γλέντι ακυρώθηκε εκτάκτως, αφού το πρωί της Παρασκευής, όπως αποκάλυψε η Ηρώ Ράντου, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκαν στον χώρο της επιχείρησης και την σφράγισαν, όπως προκύπτει και απο το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε στον “αέρα” του ΑΝΤ1.


Κατά τον έλεγχο που είχε γίνει προ ημέρων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό. Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους.

Όπως ανέφερε το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την Τετάρτη, “Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες. Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr